‘Waar ik ben is het feest’, roept Ron wel eens. Dat is niet perse zijn verdienste, vertelt hij er haastig achteraan. Hij zegt het meer om aan te geven hoezeer hij van zijn werk geniet. Wat is er nu mooier dan avond aan avond midden in een feest te staan met allemaal blije mensen om je heen?


Ron’s handelsmerk is zijn donkerbruine stem. Gevoelig ronkend in ballades (hij is gek op het eerste setje), vrolijk, lichtvoetig en ruig waar nodig. Ron zingt met passie. De akoestische gitaar heeft zijn hart gestolen, maar hij heeft zich een speciaal instrument aangeschaft: een ‘twee in één-gitaar’. Akoestisch en elektrisch. Sindsdien stuwt hij de meest heftige rocknummers naar een hoogtepunt.


Ron heeft zijn muzikale roots op de straat. In zijn beginjaren was hij straatzanger in Alkmaar en andere steden en daar heeft hij het vak geleerd. Zet Ron met een gitaartje op een terrasje en hij is helemaal in zijn element.


Op de terugweg van een optreden heeft Ron het plekje op de achterbank gereserveerd ... om te slapen (‘belangrijke mensen liggen achterin’). Uitgeput van alle emoties en ervaringen heeft hij de rust hard nodig om de avond in zijn dromen te verwerken.


Overdag is Ron aan het werk als begeleider van jongelui met een licht verstandelijke beperking. Een lastige doelgroep, maar daarmee uitdagend. Hij vindt het geweldig om zijn werk te combineren met een muzikaal bestaan: een uitlaatklep en passie.

 
over Ron
Naam: Ron Benning
Bouwjaar: 1965
Instrument:Gitaar en zang
Kenmerkend:Stoppelbaardje en krullen
Lievelingsdier: Zalm
Lievelingseten: Zalm 
Fan van: Gevoelige ballads (eerste setje)
Favoriete citaat: Waar is het buffet?


Links

ronbenning.nl


liannebenning.nl


Koorts op de planken

http://ronbenning.nl/http://liannebenning.nl/http://www.pointred.nl/br/http://ronbenning.nl/http://liannebenning.nl/http://www.pointred.nl/br/shapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2

Passie

Daniel_Bethlem.html